Ekonomija     | 06.12.2021. 13:55 |

U četvrtak u Sarajevu konferencija 'The Economist: Svijet u 2022.'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH), kao institucija partner, najavila je konferenciju "The Economist: Svijet u 2022." koja će biti održana 9. decembra 2021. u Sarajevu.

Konferenciju organizuje kompanija Color Media Communications u saradnji sa CBBiH i uz podršku Britanske ambasade u BiH i Delegacije EU u BiH, a okupit će vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u BiH.

Događaj će sumirati tekuću godinu zaključcima o ekonomskom, poslovnom i političkom ambijentu BiH i otvoriti pitanja od značaja u narednoj godini.

Konferenciju će otvoriti i pozdravne govore održati: guverner CBBiH Senad Softić, britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Mattew Field, šef Delegacije za evropske integracije, politička i ekonomska pitanja Delegacije EU u BiH Krassimir Nikolov, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac, i direktor kompanije Colors Media Communications Robert Čoban.

Clj konferencije je, kroz konstruktivan dijalog između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, dati analize i poglede na privredni i politički ambijent, investicionu klimu, kao i na razvoj društva u cjelini.

Kroz panel diskusije tražiće se odgovori na pitanja koji nas izazovi očekuju u 2022., na koji način će se svjetska i bosanskohercegovačka ekonomija oporaviti od posljedica pandemije i kakve su ekonomske perspektive BiH.

Na konferenciji će biti promovisan prestižni britanski magazin "The Economist" koji pokreće svoje godišnje izdanje "The World in..." prvi put i u Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz CBBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promet karticama u BiH porastao za 14,85 posto

CBBiH - Godišnji rast realnog BDP-a u četvrtom kvartalu 2023. iznosio 1,7 posto

Visoki predstavnik izrazio punu i nedvosmislenu podršku Centralnoj banci BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo