Ekonomija     | 06.12.2021. 14:10 |

Delegacija Vlade ZDK i Privredne komore u radnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji

FENA Saopćenje

ZENICA, 6. decembra (FENA) - Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, implementira projekte "Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u Zeničko-dobojskom kantonu" i "Tri komore…" u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i aktivnih mjera zapošljavanja.

Na poziv Helvetas Projekta "Education for Employment in North Macedonija" sa sjedištem u Skoplju, u cilju razmjene iskustava u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i aktivnih mjera zapošljavanja, u radnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji, od 1. do 3. decembra, boravila je delegacija ovog kantona koju su činili ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, pomoćnica ministra za obrazovanje, nauku kulturu i sport Bernadeta Galijašević, pomoćnica ministrice za rad socijalnu politiku i izbjeglice Vildana Kondić, predsjednica Privredne komore ZDK Diana Babić te menadžer projekta "Helvetas Moja Budućnost u BiH" Sven Dominković.

Intenzivni radni sastanci su održani s predstavnicima Ministarstva obrazovanja i Ministarstva za rad Sjeverne Makedonije, predstavnicima Privredne komore Sjeverne Makedonije, a upriličene su i radne posjete kompaniji "EVN Austria", filijala Skoplje i školi "Mihajlo Pupin" Skoplje, kao primjerima pozitivne prakse saradnje dva mjesta učenja.

Tokom boravka u Sjevernoj Makedoniji, upriličena je i posjeta ambasadoru Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Makedoniji Draganu Jačimoviću, a tom prilikom je ministar Kozlić s ambasadorom Jačimovićem razgovarao o mogućnostima uključenja ambasade u procese saradnje Sjeverne Makedonije i Zeničko-dobojskog kantona u oblasti stručnog obrazovanja, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sredstvima EU obnovljena i dograđena zgrada Općinskog suda u Zenici

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom