Bosna i Hercegovina     | 06.12.2021. 17:20 |

Panel rasprava o zdravstvenoj skrbi, dostupnosti informacija i kvaliteti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. prosinca (FENA) - Panel rasprava u okviru webinara "Društvene inovacije za integriranu zdravstvenu njegu starijeg stanovništva Adrion regije" održat će se u četvrtak, 8. prosinca, u online formatu s početkom u 11 sati.

Na prvom panelu pod nazivom "Što znači stariti u ADRION regiji" o temi 'Nekorištenje tehnologije i tehnološka nepismenost' govorit će Vlatka Martinović ispred Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH i Nataša Todorović ispred Specijalne bolnice za liječenje i rehabilitaciju Merkur.

Izlaganje o aktivnom starenju imati će Simon Colnar iz Sveučilišta u Ljubljani, dok će o nedostatku usluge dnevnog boravka za starije osobe govoriti Josip Ramljak s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu te Katja Matešan ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Na panelu će biti riječi i o kvalitetu zdravstvene skrbi o čemu će nazočne izvijestiti Ivan Radević ispred Javne zdravstvene ustanove "Dom zdravlja" Tivat.

Praktične poteškoće u pristupu zdravstvenom sustavu kao što su dugo čekanje, nedostatak dostupnih informacija, poteškoće u komunikaciji i slično, ključni su problemi sustava u BiH, ali i šire, a o tomu će govoriti Lefteris Thiraios iz Glavnog tajništva Medicinskog fakulteta u Ateni.

O primjeni ICT-a u skrbi za starije osobe, od istraživanja i razvoja do praktičnih rješenja govorit će Mitja Luštrek s Instituta Jožef Stefan te Kostis Kaggelides iz Fonda za regionalni razvoj Središnje Makedonije.

Na koncu će Guido Piccoli iz općine Miglierina prezentirati temu 'ICT standardi i/ili arhitektonski standardi koji omogućuju primjenu različitih uređaja/rješenja pod jedinstvenom platformom', najavljeno je iz Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

ADRION online panel na temu o zdravom i socijalno angažiranom starenju

Povjerenje i empatija najvažniji potrošačima u pandemiji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu