Ekonomija     | 07.12.2021. 14:25 |

Rafinerija ulja Modriča na sajmu 'Automechanic' u Libiji

FENA Saopćenje

MODRIČA, 7. decembra (FENA) - Rafinerija ulja Modriča predstavila je asortiman svojih proizvoda na nedavno održanom sajmu „Automechanic“, u gradu Misrata u Libiji.

Na sajmu automobilizma i prateće opreme, predstavljena su motorna ulja za putnički i komercijalni program, te industrijska ulja proizvedena prema posebnoj recepturi namijenjenoj za rad u uslovima visokih temperatura, dakle posebno prilagođenoj za tržište Afrike.

Optima Grupa je početkom ove godine prvi put plasirala proizvode iz Rafinerije ulja Modriča na afričko tržište.

 - Radi se o specifičnoj recepturi ulja, koja je odličan primjer proizvodnih mogućnosti Rafinerije ulja Modriča. Također, radi se o perspektivnom tržištu s obzirom da je Afrika drugi po veličini svjetski kontinent. Očekujemo nove uspjehe i dalji rast prodaje - kazao je Aleksandar Ivanković, komercijalni direktor Optima Grupe.

Dodao je da strateško opredjeljenje kompanije širenje liste izvoznih tržišta na kojoj su Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Rumunija, Ukrajina, Grčka, Ruska Federacija, Vijetnam, Bugarska, Slovačka, Mađarska, Latvija i Libija, saopćeno je iz Optima Grupe d.o.o..

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hifa-oil obilježava 20 godina uspješnog poslovanja

Samsung očekuje rast profita od 52 posto

Sarajevski aerodrom u 2021. opslužio 767.133 putnika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo