Bosna i Hercegovina     | 07.12.2021. 16:20 |

Predstavnici delegatskog kluba Bošnjaka posjetili sjedište institucija HNK-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) - Predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su sjedište institucija Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.

Predsjedavajući Kluba Jasmin Duvnjak, delegatkinja Alisa Hajdarović i savjetnik Almedin Aliefendić, prilikom susreta s predsjedavajućim Skupštine Šerifom Špagom razgovarali su o više važnih tema, među kojima su zakoni o konsolidaciji zdravstvenih ustanova, o šumama te o izdvajanju i usmjeravanju prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacionih objekata, kao i o drugim pitanjima značajnim za unapređenje životnog standarda građana.

Delegaciju Kluba Bošnjaka primio je i ministar finansija u Vladi Hercegovčko-neretvanskog kantona Adnan Faladžić. Glavna tema razgovora bile su izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u cilju pravednije raspodjele javnih prihoda među kantonima u Federaciji BiH i ravnomjernog ekonomskog razvoja.

Ministar Faladžić predočio je sve pokazatelje dosadašnje primjene postojećeg zakona iz kojih je jasno vidljivo da je iz godine u godinu, ova raspodjela bila na štetu navedenog kantona te da je u više navrata kantonalna vlada tražila izmjenu tog zakona.

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) - Predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su sjedište institucija Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.

 

Delegati Duvnjak i Hajdarović posjetili su i javnu ustanovu Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar, jedinstvenu ustanovu ovakvog tipa u kojoj se svakodnevno obrazuje, odgaja, rehabilituje i socijalizira 135 korisnika starosne dobi od dvije do 40 godina, s različitim teškoćama u razvoju i kroz različite segmente - predškolskom odgoju u inkluzivno-integrativnom vrtiću, osnovnoj školi za djecu s teškoćama u razvoju.

Misija Centra je odgajati i obrazovati djecu i mlade s teškoćama te ih osposobljavati za što samostalniji život.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Većina delegata u Klubu Bošnjaka želi amandmanom na Ustav FBiH unaprijediti imenovanje Vlade FBiH (VIDEO)

PSBiH - Delegati iz Kluba Bošnjačkog naroda razgovarali sa predstavnicima Sindikata radnika BHRT-a

Klub Bošnjaka pozvao poslanike da danas ne glasaju za imenovanje Vlade FBiH (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana