Bosna i Hercegovina     | 11.04.2022. 10:41 |

Uprava za indirektno oporezivanje oduzela robu u vrijednosti 119.000 KM

FENA Saopćenje, Foto/ UIO

BANJA LUKA, 11. aprila (FENA) - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na putnoj komunikaciji Orašje-Srebrenik (Tržnica Arizona), na graničnim prijelazima Rača, Orašje i Karakaj, kao i carinskoj ispostavi Doboj i Bijeljina, oduzeli su raznu robu u vrijednosti 119.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za provedbu propisa RC Tuzla, izvršili su provjeru prometa porijekla roba na putnoj komunikaciji Orašje-Srebrenik (Tržnica Arizona). Tom prilikom kod  jedne osobe pronađena je  veća količina robe, 1.734 komada odjeće (majice, jakne) i 14 pari obuće stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Provodeći Operativni plan rada i usmjeravajući se na rizične lokacije, granične prijelaze i carinske ispostave, ovlaštena službene osobe Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla na nekoliko rizičnih lokacija oduzeli su raznu robu.

Tako su prilikom obavljanja aktivnosti otkrili šest nepravilnosti na graničnim prijelazima Rača, Orašje, Karakaj i carinskoj ispostavi Doboj i Bijeljina. Tom prilikom je pronađena veća količina neprijavljene i skrivene robe u različitim bunkerima (markirane patike, motor za čamac, aparati za varenje), kao i robe za koju trebaju posebne dozvole i odobrenja.

Za utvrđene nezakonitosti, protiv počinioca nezakonitih radnji će biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

UIO - U Banjoj Luci oduzet duhan i cigarete, procijenjena tržišna vrijednost 53.235 KM

Evropska unija donirala informatičku i laboratorijsku opremu Upravi za indirektno oporezivanje BiH

PSBiH - Članovi Komisije iskazali podršku Sindikalnoj organizaciji UIO BiH

Promo

M:tel: Nova ponuda odličnih telefona

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude