Bosna i Hercegovina     | 11.04.2022. 10:41 |

Uprava za indirektno oporezivanje oduzela robu u vrijednosti 119.000 KM

FENA Saopćenje, Foto/ UIO

BANJA LUKA, 11. aprila (FENA) - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na putnoj komunikaciji Orašje-Srebrenik (Tržnica Arizona), na graničnim prijelazima Rača, Orašje i Karakaj, kao i carinskoj ispostavi Doboj i Bijeljina, oduzeli su raznu robu u vrijednosti 119.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za provedbu propisa RC Tuzla, izvršili su provjeru prometa porijekla roba na putnoj komunikaciji Orašje-Srebrenik (Tržnica Arizona). Tom prilikom kod  jedne osobe pronađena je  veća količina robe, 1.734 komada odjeće (majice, jakne) i 14 pari obuće stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Provodeći Operativni plan rada i usmjeravajući se na rizične lokacije, granične prijelaze i carinske ispostave, ovlaštena službene osobe Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla na nekoliko rizičnih lokacija oduzeli su raznu robu.

Tako su prilikom obavljanja aktivnosti otkrili šest nepravilnosti na graničnim prijelazima Rača, Orašje, Karakaj i carinskoj ispostavi Doboj i Bijeljina. Tom prilikom je pronađena veća količina neprijavljene i skrivene robe u različitim bunkerima (markirane patike, motor za čamac, aparati za varenje), kao i robe za koju trebaju posebne dozvole i odobrenja.

Za utvrđene nezakonitosti, protiv počinioca nezakonitih radnji će biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Prihodi od indirektnih poreza viši za 201 milion KM

Tegeltija podržao inicijativu za ukidanje, smanjenje ili povrat PDV-a na lijekove

UIOBiH - Prihodi od indirektnih poreza veći za 588 miliona KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta