Sport     | 19.06.2022. 15:30 |

Brekalo: Posušje je svijetla točka nogometa u Bosni i Hercegovini

FENA Filip Kožul, Foto: Filip Kožul

POSUŠJE, 19. lipnja (FENA) - Pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH koja kreće 16. srpnja 2022. godine su u tijeku, a sportski direktor HŠK Posušje Slavko Brekalo se u izjavi za Fenu osvrnuo na detalje priprema momčadi i igrački kadar te na plasman i rezultate koje su ostvarili u prošloj sezoni.

- Zadovoljni smo s plasmanom u prošloj sezoni. Cilj je bio zadržati se u Premijer ligi i to smo na svu sreću uspjeli postići. Bili smo prepoznatljivi po stilu igre i načinu vođenja pa se s pravom može reći da je prošla sezona bila jedna pozitivna priča zbog čega smo jako zadovoljni. To nam daje poticaj da ove sezone budemo još bolji, da se u svakom segmentu poboljšamo i pokušamo napraviti još bolji rezultat. U ovom prvom tjednu priprema svi su igrači zdravi, spremni i to nam je još jedan razlog za zadovoljstvo – kazao je Brekalo.

Istaknuo je kako im je bilo važno zadržati veliki dio momčadi iz prošle sezone koja je ostvarila ostanak u ligi.

- Najveće pojačanje za nas je u tome što smo uspjeli zadržati okosnicu momčadi koja je na svojim leđima iznijela teret prošle sezone i to nam je bio glavni cilj. Na tim temeljima smo dovodili i ostale igrače na pozicije gdje smo uvidjeli da nam treba dodatna kvaliteta, pa smo zato doveli Begića, Jovića, Pavlovića i Hanuljka. Želimo ponoviti stabilnost iz prošle sezone i da se u većem dijelu prvenstva održimo na zadovoljavajućoj razini – naglasio je sportski direktor Posušja.

Dodao je kako je ovo za njih uspješan prijelazni rok i da očekuje još nekoliko pojačanja.

- Zadovoljni smo poslom koji smo obavili u ovom prijelaznom roku te imamo u planu dovesti još nekoliko igrača na ciljanim pozicijama i točno određeni tip igrača. To su neke smjernice koje smo postavili i koje će nam pomoći u izgradnji bolje momčadi – istaknuo je Brekalo.

Nekadašnji igrač Posušja i sadašnji sportski direktor ovog kluba naglasio je kako je podrška navijača jako važan čimbenik i da se kao momčad izgrađuju iz utakmice u utakmicu.

- Raspored nam je manje važan, ali drago nam je što prvu utakmicu igramo na domaćem terenu tako da očekujemo pun stadion i podršku navijača. Veselimo se skorom početku sezone, radimo naporno da spremni dočekamo prvenstvo. Osnovni cilj je napredovati iz utakmice u utakmicu. Posušje je svijetla točka nogometa u Bosni i Hercegovini, a to svjedoči velika posjeta na domaćim utakmicama. Želimo nastaviti u pozitivnom ozračju i pozivam navijače da nastave pružati podršku klubu, jer to je igračima jako potrebno. Navijači su nam velika podrška kroz cijelu sezonu i to nam jako puno znači – kazao je.

Ocijenio je kako su pred novim trenerom veliki izazovi te poželio sreću njemu i cijelom kolektivu kluba.

- Naš novi trener je Ferdo Milin i želimo mu puno sreće u radu te da pozitivnim rezultatima razveseli sve ljude u Posušju –  rekao je Brekalo.

Posušje prvu utakmicu u Premijer ligi igra protiv prošlosezonskog osvajača Kupa BiH momčadi Veleža na stadionu Mokri Dolac.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Danas derbi Zrinjski - Borac, Željezničar gostuje u Ugljeviku

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo