Ekonomija     | 01.12.2022. 12:14 |

United Grupa postala članica Responsible Business Alliance

FENA Saopćenje, Foto/ UNITED GRUPA /Telemach

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) - United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski pružatelj usluga u jugoistočnoj Evropi, u okviru koje u BiH posluje telekomunikacijski operater Telemach BH i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BH, postala je članica Saveza za odgovorno poslovanje (RBA). 

RBA je najveće svjetsko industrijsko udruženje posvećeno odgovornom poslovanju u globalnim lancima snadbijevanja. 

United Grupa pridružuje se oko 500 drugih članova RBA koji su predani poboljšanju uslova rada, okolišu i uspješnosti poslovanja slijedeći vodeće etičke standarde i prakse. Članovi RBA zapošljavaju preko 21 milion ljudi, a ukupni godišnji prihod članica iznosi 7,7 triliona dolara.

Odgovorna nabava i održive prakse dio su strategije United Grupe. Ulaskom u RBA, United Grupa se obavezuje pridržavati Kodeksa ponašanja u svom poslovanju i primjenjivati ga na svoje dobavljače. Grupa aktivno podstiče sve svoje dobavljače da učine isto u svojim lancima snadbijevanja uz redovno praćenje, utičući ujedno i na pozitivne promjene u lancu nabavke,  saopćeno je iz Telemach-a. 

- Drago mi je što je United Grupa postala članica Responsible Business Alliance - Saveza za odgovorno poslovanje i ponosna sam na napore koje kao Grupa ulažemo, što nam omogućuje da se pridružimo stotinama kompanija članica RBA. Kodeks ponašanja dobavljača United Grupe, koji odražava načela RBA, osigurava da nam cijeli lanac nabavke radi na postizanju svijetlije, održivije budućnosti na etičan i odgovoran način. Bez povezivosti koju omogućava telekomunikacijska industrija, razvoj naše privrede i društava bio bi ograničen. Stoga imamo odgovornost prema sebi i našim kupcima da kontinuirano ispunjavamo najviše moguće standarde - izjavila je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Telemach BH generalni sponzor Social Media Summita 2023

Marquee TV - Premium servis za streaming umjetnosti i kulture pokreće katalog u EON Video klubu

Novi ciklus Job Lab radionica Telemach fondacije za srednjoškolce počeo u Goraždu

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost