Magazin     | 03.06.2023. 11:00 |

Konjički klub 'Stina' organizira u nedjelju turnir u preskakanju prepona

FENA Mladenka Krilic, Foto: Arhiva

GRUDE, 3. lipnja (FENA) - Konjički klub "Stina" u nedjelju, 4. lipnja u 15 sati u Grudama održava tradicionalni Međunarodni turnir u preskakanju prepona.

 

Publika će na turniru moći pogledati tri visinske utakmice; na visini od 1 m, 60 cm i 30 cm te jednu uvodnu utakmicu za mlade konje i mlade jahače.

U ovoj Olimpijskoj konjičkoj disciplini za titulu najboljih natjecat će se više od 50 jahaćih parova iz cijele BiH, Hrvatske i Crne Gore. 

- Pripreme su uveliko u tijeku, montirane su tribine s koje će se publici dočarati ljepota i gracioznost ovih plemenitih životinja. Ulaz na turnir je besplatan za sve, stoga dođite i uživajte - pozvala je Marija Mikulić, koja uz još dvije sestre Melani i Matiju trenerira jahače i konje, a ujedno je i menadžerica Konjičkoga kluba. 

Dodaje kako je poprilično veliki broj i odziv jahača za ovako malo mjesto u Hercegovini i turnir u konjičkom sportu.

Konjički klub Stin, jedan od atraktivnijih klubova na ovim prostorima, djeluje i postoji od 2009. godine, a osnovala ga je obitelj Pejić koji su strast prema konjima pretvorili u način život, prenoseći tu ljubav i na goste i posjetitelje koji dođu na njihovo imanje.

Konjički klub broji preko 50-ak jahaćih članova i imaju trenutno 18 konja te nešto terapijskih, s obzirom na to da se bave i terapijskim jahanjem.

Neki od tih konja su sportski, a neki radni konji za goste i grupe koje rade i služe za izlete kroz prirodu.

- Klub je isključivo osnovan radi sportskih djelatnosti i ljubavi prema konjima. To je usputno preraslo u našu drugu djelatnost - turizam, odnosno rekreativno jahanje kroz prirodu koje je jako popularno kako u Hercegovini tako i u zemljama u regiji, odakle dolaze gosti na jahaće ture i izlete- navela je Mikulić.

Ona je sa sestrom Melani bila članica reprezentacije Konjičkoga sporta BiH te su sudjelovale na natjecanjima u BiH i državama regije ali i na balkanskim šampionatima.

- Nakon godina sporta, premda još nismo izišle iz njega, nego se samo vratili na imanje, odlučile smo proširiti ideje koje su vezane za prirodu i konje - objašnjava Marija.

Tako je, ističe Marija, klub otvorio svoja vrata za domaće i inozemne goste i sve one koji žele i imaju mogućnosti boraviti na njihovom imanju.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Avanturistički park Peć Mlini i Ravlića pećina privlače sve veći broj turista (VIDEO)

U Grudama održana zajednička terenska prekogranična vježba spasilačkog tima

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'