Bosna i Hercegovina     | 04.01.2018. 10:01 |

Otvoren natječaj za UWC stipendije 2018./2019.

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. siječnja (FENA) - UWC Nacionalni komitet BiH raspisao je natječaj za dodjelu stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta (United World Colleges-UWC).

 Natječaj je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH, a dodijelit će se ukupno 28 stipendija, priopćeno je iz UWC-a Mostar.

 Puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu Međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma Programme, IB DP) uključujući troškove smještaja, prehrane, udžbenika i školskog pribora.

 Aplikacije se primaju do 9. veljače 2018. godine.

 Nakon provedene selekcije najuspješnijim kandidatima bit će dodijeljene 22 stipendije za pohađanje UWC Mostar, te po jedna stipendija za UWC Robert Bosch (Njemačka), UWC Adriatic (Italija), UWC Red Cross Nordic (Norveška), UWC USA (Sjedinjene Američke Države), te po jedna parcijalna stipendija za UWC Li Po Chun (Hong Kong) i UWC Costa Rica (Kostarika).

 UWC traži učenike koji su društveno zreli i moralno odgovorni, a pogodan kandidat je učenik koji u školi postiže uspjeh i ima široko polje izvannastavnih interesa. Bitne osobine uključuju sposobnost tolerancije prema drugačijim mišljenjima i stavovima, a iskustvo je pokazalo da su tokom selekcije najuspješniji oni učenici koji dolaze s jasnom slikom o ciljevima UWC pokreta i jakim osobnim motivom da im doprinesu.

 Nakon stjecanja IB DP diplome, učenicima UWC koledža nudi se široki spektar stipendija za univerzitete u inozemstvu, a tijekom školovanja osigurano im je i univerzitetsko savjetovanje, priopćeno je.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Dodijeljene Napretkove stipendije studentima koji studiraju u Hrvatskoj

Grad Konjic stipendira 150 studenata i srednjoškolaca

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo