Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 05.01.2018. 09:43 |

Trump: Knjiga Michaela Wolffa je 'puna laži'

FENA Internet

WASHINGTON, 5. januara (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump kazao je da je knjiga koja sadrži štetne navode o njegovoj adminstraciji "puna laži".

U ovoj knjizi su citirane izjave bivšeg Trumpovog savjetnika Stevea Bannona u kojima on sastanak s grupom Rusa na kojem je bio prisutan Trumpov sin, nazvao "izdajničkim", podsjeća BBC.

U knjizi je također prikazano da je Trump bio iznenađen pobjedom na predsjedničkim izborima.

Trumpovi advokati su pokušali zaustaviti objavljivanje knjige "Vatra i bijes: Unutrašnjost Trumpove Bijele kuće" autora Michaela Wolffa.

Wolffova knjiga iznosi mnogo tvrdnji, uključujući da je Trumpov tim bio šokiran i užasnut njegovom izbornom pobjedom, da je njegova supruga Melania plakala od tuge na izbornu noć, da je Trump bio bijesan što su slavne ličnosti izignorisale njegovu inauguraciju, da je njegova kćerka Ivanka napravila plan sa svojim suprugom Jaredom Kushnerom da ona postane "prva žena predsjednik", te da je pred svojim prijateljima ismijavala frizuru svog oca.

Knjiga je navodno utemeljena na više od 200 intervjua, ali neki njeni dijelovi su se već našli na udaru kritika i osporavanja.

Trump je izjavio da Wolffu nije omogućio pristup Bijeloj kući, niti je s njim razgovarao o knjizi, za koju je rekao da je "puna laži, pogrešnog prikazivanja činjenica i nepostojećih izvora".

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Anketa - Afroamerikanci manje su pod uticajem Bidenove poruke da Trump prijeti demokratiji

Biden i Trump osigurali stranačke nominacije

Trump obećao da će osloboditi zatvorene zbog učešća u napadu na američki Kapitol 2021.

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'