Bosna i Hercegovina     | 05.01.2018. 13:20 |

Ukinut pritvor Nemanji Todoroviću i određene mjere zabrane

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 5. januara (FENA) - Odlučujući po prijedlogu Tužilaštva za određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je osumnjičenom Nemanji Todoroviću ukinut pritvor i određene mjere zabrane.

Mjere se odnose: na zabranu napuštanja boravišta (kretanje ograničeno isključivo na njegov dom) uz obavezu ovlaštenih službenih lica da jednom dnevno nasumice kontrolišu da li osumnjičeni boravi na naznačenoj adresi, putovanja uz privremeno oduzimanje  svih putnih isprava, odnosno pasoša izdatih na ime osumnjičenog  Nemanje Todorovića i korištenja lične karte za prelazak državne granice, sastajanja s određenim osobama - na način da se osumnjičenom Nemanji Todoroviću zabranjuje svaki oblik međusobnog kontaktiranja ili povezivanja s drugim osumnjičenima, što podrazumijeva i telefonskim putem, posredno ili neposredno.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršit će se svaka dva mjeseca.

Osumnjičeni je upozoren da mu se može odrediti pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane.

Nebojša Todorović je osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima krijumčarenje, teška krađa i iznuda, saopćeno je iz Suda BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana