Bosna i Hercegovina     | 06.01.2018. 11:42 |

Bugojanski paroh Slaviša Đurić čestitao vjernicima hrišćanski praznik

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 6. januara (FENA) - Pravoslavni vjernici iz Bugojna s radošću iščekuju praznik kojim se slavi rođenje Isusa Hrista - Božić.

Posebno svečano bit će u hramu Rođenja presvete Bogorodice u Čipuljiću, gdje će večeras biti upriličeno tradicionalno predbožićno bogosluženje.

- Badnji dan predstavlja i posljednji dan božićnog posta, kada se vjernici posebno raduju uoči dana Hristovog rođenja - kazao je bugojanski paroh Slaviša Đurić.

Ističe da će sutra, na sam dan Božića, na istom mjestu biti održana centralna sveta liturgija povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Po njegovim riječima, simbolika Božića je u rođenju novog života, djece i roditeljstva, i kao takav obilježava se posebnim vjerskim običajima.

Osim toga, dodaje, Božić simbolizira zajedništvo svih ljudi, vrijeme radosti i utjehe.

- Molimo da nam Gospod da mir, da božićna pjesma bude slava Bogu i miru među ljudima. Neka ovo bude vrijeme ljubavi i dijeljenja milosti - poručio je bugojanski paroh.

Čestitao je Božić vjernicima s nadom da će im on donijeti sreću i blagostanje, i da će ga provesti u radosti i veselju okruženi porodicom i prijateljima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Palestinska zajednica u BiH čestitala pravoslavni božić

Božićne liturgije služene u pravoslavnim crkvama u Mostaru

Patrijarh Porfirije služio arhijerejsku liturgiju u Pećkoj patrijaršij

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo