Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 08.01.2018. 12:05 |

Općina Stari Grad izdvojila 30.000 KM za stočarsku proizvodnju

FENA

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - Budući da se ovaj put na javni poziv za stimuliranje stočarske proizvodnje Općine Stari Grad Sarajevo prijavio veliki broj aplikanata koji su ispunjavali sve kriterije, njih 55, Općina je osigurala  dodatna sredstva te je umjesto prvobitno planiranih 20.000 KM, izdvojila 30.000 KM za stimuliranje govedarstva, ovčarstva, kozarske, peradarske i ribarske proizvodnje.

Nakon potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava korisnicima iz Starog Grada, pomoćnik načelnika za privredu Općine Stari Grad Adis Hadžović naveo je da je ova sarajevska općina u proteklih pet godina u okviru projekta za razvoj stočarstva izdvojila oko 130.000 KM.

- Općina Stari Grad i u narednom će periodu nastaviti sa stimulisanjem stočarske proizvodnje s obzirom na to da je jedan od osnovnih ciljeva i pravaca ekonomskog razvoja ove lokalne zajednice upravo oblast proizvodnje hrane - kazao je.

Napomenuo je da je tokom prošle godine ova općina dodijelila i 13 plastenika, površine 100 m2, sa svom dodatnom opremom,  od kojih je 10 dodijeljeno nezaposlenim demobilisanim borcima.

- Od početka provođenja dodjele plastenika, Općina Stari Grad je za stimuliranje plasteničke proizvodnje iz budžeta izdvojila više od 300.000 KM - istakao je Hadžović.

Između ostalog, kazao je i to da je u prethodnom periodu Općina Stari Grad intenzivno radila na stimuliranju i pčelarske proizvodnje te je u prošloj godini dodijeljena veća količina pčelarske opreme, za koju je iz budžeta Općine izdvojeno 10.000 KM.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Brčko - Predstavljena aplikacija za elektronsko podnošenje zahtjeva za podsticaje u poljoprivredi

U Kantonu Sarajevo počela procedura dodjele poticaja u poljoprivredi u 2024. godini

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije