Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 09.01.2018. 09:15 |

Specijalni istražitelj traži da ispita Trumpa o vezama sa Rusijom

FENA Internet

WASHINGTON, 9. januara (FENA) – Advokati američkog predsjednika Donalda Trumpa pregovaraju sa istražiteljima koji traže da ispitaju Trumpa u okvru istrage o miješanju Rusije u izborni proces u SAD-u, prenosi BBC, pozivajući se na američke medije.

List „The Washington Post“ citira neimenovani izvor blizak Trumpu koji kaže da će čelni čovjek istražnog tima Robert Mueller vjerovatno ispitati Trumpa u narednih nekoliko sedmica. Trumpov pravni tim nije potvrdio ove navode. Istraga je otvorena zbog sumnje da je postojala saradnja između Trumpovog tima i Rusije u izbornoj kampanji.

Već su optuženi neki bivši Trumpovi saradnici u kampanji. Predsjednik SAD je istragu nazvao „progonom vještica“. Navodno je Mueller još u decembru saradnicima rekao da će morati ispitati i Trumpa, ali advokati se tome protive tražeći da Trump eventualno odgovore dostavi pismenim putem. Komentirajući ove navode Bijela kuća je samo saopćila da oni kontinuirano sarađuju sa Uredom specijalnog istražitelja kako bi istraga bila okončana što je prije moguće.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana