Bosna i Hercegovina     | 10.01.2018. 10:20 |

Općina Stari Grad Sarajevo organizovala zimovanje za osnovce

FENA Saopćenje

SARAJEVo, 10. januara (FENA) - Gotovo 60 učenika Osnoven škole “Edhem Mulabdić“ zimovat će ovog mjeseca na Igmanu, a prva grupa već se nalazi na ovoj planini.

Zimovanje starogradskih učenika finansira Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, a učenicima je osiguran prevoz, smještaj i boravak na Igmanu, obroci, te škola skijanja, saopćeno je iz te općine. 

Kako bi im boravak na planini bio što zanimljiviji, učitelji koji ih prate i predstavnici nadležne službe za učenike organizuju tematske večeri: karaoke, kvizove, društvene igre, kino večeri i drugo.

- Iako nam vremenske prilike ne idu na ruku, nadamo se da će svi učenici ipak proći i školu skijanja. Prethodnih dana su radili s instruktorima, a svima smo osigurali i potrebnu ski opremu - kazali su iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport.

Za zimovanje na planini ove godine odlučili su se samo u OŠ“Edhem Mulabdić“, dok u drugim školama nije bilo interesovanja ili nisu mogli osigurati pratnju za učenike.

Učenici će na Igmanu boraviti u dva termina, prvi završava 12. januara, a drugi termin boravka je od 15. do 19. januara ove godine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Zimski grad: Konjički osnovci izveli program 'Snježna čarolija'

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta