Bosna i Hercegovina     | 10.01.2018. 12:50 |

Drugi najveći kriminološki događaj u svijetu krajem augusta u Sarajevu (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Drugi najveći kriminološki događaj u svijetu bit će održan krajem augusta i početkom septembra u Sarajevu u organizaciji Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Najavljeno je učešće više od 1.500 naučnika iz 70 država svijeta.

Rektor sarajevskog univerziteta Rifat Škrijelj na konferenciji za medije je kazao da konferencija ima veliki značaj za cijelu BiH jer u njen glavni grad dolaze najveći kriminološki teoretičari u svijetu, autori najpoznatijih i najaktuelnijih teorija kojima se objašnjava ponašanje učinilaca krivičnih djela.

- Ovo je jedan od najvećih događaja na Univerzitetu u Sarajevu u proteklih 20 godina iz oblasti društvenih nauka. Učestvovat će naučnici čije će se teorije izučavati narednih 100 godina - istakao je Škrijelj.

Naglasio je da se organiziranjem ove konferencije Sarajevo i BiH pozicioniraju na svjetskoj naučnoj mapi.

- Organiziranjem ovog događaja pokazujemo brojnim naučnicima da je Univerzitet u Sarajevu obrazovno-naučna institucija koja je po svim organizacijskim kapacitetima ravna bilo kojem univerzitetu u Evropi i svijetu - potcrtao je Škrijelj.

Dekan sarajevskog fakulteta za kriminalistiku Nedžad Korajlić je naveo da će konferencija ove godine prvi put biti organizirana van granica Evropske unije.

- Izuzetno smo ponosni što je naš fakultet dobio priliku i čast da uime Evropskog kriminološkog udruženja organizira ovu konferenciju i to u istoj godini kada slavimo 25 godina postojanja - rekao je Korajlić.

Zvanični naziv konferencije je ''Crimes against humans and crimes against humanity: Implications for modern criminology'', a bit će održana od 29. augusta do 1. septembra.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1330

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1CfrTjA0kx_J-0MdwNd1sfJqhPN5c8bz6?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta