Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 10.01.2018. 18:24 |

Ministar Davor Čordaš posjetio Županiju posavsku

FENA

ORAŠJE, 10. siječnja (FENA) - Ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi Republike Srpske Davor Čordaš posjetio je u srijedu Orašje gdje se susreo s premijerom Posavske županije Marijanom Klaićem.

Tijekom sastanka, kojem su nazočili i Čordašev savjetnik Ivo Kamenjašević, rukovoditelj poslovnice Razvojne banke Orašje Ivo Vincetić, načelnik općine Odžak Jakov Ivanković te predstavnici Ureda za raseljene i izbjegle osobe Županije Posavske, razgovarano je o stambenom zbrinjavanju povratnika.

- S ministrom u Vladi RS-a Čordašem i njegovim savjetnikom Kamenjaševićem razgovarali smo o programima koji mogu pomoći povratnicima na prostoru Županije Posavske, prvenstveno novom programu gradnje socijalnih stanova i stambenog zbrinjavanje takvih osoba - kazao je predsjednik županijske Vlade Klaić.

- Za nas je najvažnije da smo prije mjesec dana u Parizu dobili sredstva za podprojekt BH 6, vrijednosti 15 milijuna eura u kojeg želimo ponovno uključiti Županiju posavsku, i to u sustav socijalnog stanovanja. Trebali bi uraditi najmanje 50-ak stambenih jedinica, u ovom slučaju stanova na prostorima općina koje ovdje Vlada ili općine dogovore. Za sada su to Odžak i Orašje kao kandidati s 51 korisnikom u vrijednosti više od milijun eura, uz dodatnu pomoć tim ljudima u namještanju, što je u okviru održivosti povratka - kazao je ministar Čordaš.

Dodao je kako se radi o pripremi projekta za period 2018.-2020. godine, najprije u fazi projektiranja, a potom i izgradnji.

- Volio bih da se taj proces u Županiji posavskoj ubrza, da ove godine dođemo do faze projektiranja i izbora korisnika, nakon čega bi faza gradnje nastupila relativno brzo - istaknuo Čordaš.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta