Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 11.01.2018. 14:44 |

Dodatni termini zbog velikog interesovanja za projekat '365 sport plus'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Općina Centar Sarajevo pokrenula je projekat '365 sport plus' kao organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta.

U okviru projekta, sva djeca sa područja te lokalne zajednice imaju mogućnost da u potpunosti besplatno treniraju devet različitih sportova.

Mališanima će na raspolaganju biti nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina. Za projekat vlada veliko interesovanje, kako djece tako i njihovih roditelja, koji sa nestrpljenjem čekaju početak realizacije.

- Kroz ovaj projekat želimo da 365 dana godišnje mladim ljudima damo šansu da se bave sportom, a da oni za to ne moraju izdvajati novac. Naš fokus su djeca iz 11 osnovnih škola iz Centra i želimo omasoviti bavljenje sportom i dati priliku onima koji će u budućnosti biti zvijezde na sportskoj sceni - naglasio je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

S obzirom na to da se na prvim treninzima pojavilo i po nekoliko stotina djece, Općina Centar je u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju, te klubovima koji participiraju u projektu obezbijedila i dodatne termine.

Tako će za učenike od prvog do šestog razreda škola fudbala biti organizovana u balonu FIS-a srijedom i petkom od 18 sati, dok će za učenike od šestog do devetog razreda škola fudbala biti održavana na pomoćnom terenu na Koševu srijedom i petkom od 18.15 sati.

Također, zbog velikog interesovanja za školu tenisa, obezbijeđeni su dodatni termini pa će tako časovi biti održavani subotom i nedjeljom u terminima od devet, deset i 11 sati.

Univerzalna škola sporta počinje od februara, a škola borilačkih vještina od aprila, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana