Svijet     | 11.01.2018. 15:00 |

Peskov: Američki izvještaj o ruskom uplitanju je štetan

FENA Internet

MOSKVA, 11. januara (FENA) - Kremlj je u četvrtak opisao izvještaj koji su objavili američki poslanici iz Demokratske stranke u kome optužuju Rusiju za izborno miješanje kao štetan po bilateralne odnose, kao i za same Sjedinjene Države. 

Demokratski američki poslanici u srijedu su optužili Rusiju za "nemilosrdni napad" na demokratske institucije širom svijeta i pozvali su predsjednika Donalda Trumpa da tretira izborno uplitanje kao  nacionalnu krizu.

Demokrati izu senatske Komisije za vanjsku politiku objavili su u izvještaj u kome iznose detalje, kako navode, dvodecenijskih ruskih napora na oblikovanju politika širom Evrope, kritikujući Trumpa da radi premalo po tom pitanju.

Izvještaj je sastavio  senator Ben Cardin, vodeći Demokrata u Senatu, koji je izjavio u srijedu da će ruski predsjednik Vladimir Putin "provoditi svoje sve dok mu se dopušta da provodi, dok mu mi ne uzvratimo".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je u više navrata negirao optužbe američkih obavještajnih zvaničnika i ostalih da se Moskva mješa u strane izbore, izjavio je na konferenciji za novinare  da Rusija odbacuje sve optužbe o miješanju i kazao je da je razočaran što se još iznose takvi navodi.

- Po pitanju te (antiruske) kampanje, mi samo možemo izraziti žaljenje i ponoviti da su takve optužbe neutemeljene - kazao je Peskov, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ukrajina tvrdi da nedovoljna zračna odbrana omogućava ruske napade

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Stotine kuća i parcela poplavljeno u ruskoj oblasti Kurgan

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'