Bosna i Hercegovina     | 15.01.2018. 12:45 |

Pendeš razgovarala s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš sa saradnicima primila je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hania Abdullaha M. Mominaha. 

Pendeš je informirala Mominaha o aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te izrazila zadovoljstvo i zahvalnost na podršci i pomoći koju ova prijateljska zemlja pruža našoj zemlji.

Na sastanku se razgovaralo o podršci Ministarstva odbrane Kraljevine Saudijske Arabije MOBiH s posebnim naglaskom na pomoć te prijateljske zemlje procesu rješavanja viškova naoružanja i municije i dodatnom jačanju sigurnosti skladišta OSBiH, a sve  u okviru postojećih projekata koji se implementiraju pod okriljem UN-ovog Razvojnog programa (UNDP) i Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Pendeš je kazala da pomoć koju Kraljevina Saudijske Arabije planira pružiti Ministarstvu odbrane BiH u narednom periodu, a koja se odnosi na jačanje sigurnosti skladišnih prostora OSBiH, je svojevrsna investicija u sigurnost Bosne i Hercegovine i njenih građana, ali i investicija u sigurnost regiona i šire.  

Današnji sastanak je bio prilika i da se razgovara o predloženom bilateralnom sporazumu u oblasti odbrane između dvaju ministarstva, gdje je Mominah informiran o aktivnostima i procedurama vezanim za  prijedlog tog dokumenta.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije je izrazio zadovoljstvo odnosima između dviju zemalja i iskazao opredjeljenje svoje zemlje za nastavkom i proširenjem saradnje u oblasti odbrane, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Forto: Povezanost BiH sa regijom i Evropom mora biti prioritet

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!