Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 16.01.2018. 11:58 |

Japanska televizija objavila lažno upozorenje o projektilu iz Sjeverne Koreje

FENA Internet

TOKYO, 16. januara (FENA) - Japanska država televizija NHK objavila je lažni alarm o lansiranju projektila iz Sjeverne Koreje, javlja Reuters, samo nekoliko dana nakon što je sličan potez na Havajima izazvao ogromnu paniku.

Agencije javljaju da je televizija ispravila grešku u roku od nekoliko minuta, ali je još nepoznato kakve je posljedice izazvalo lažno upozorenje. Nejasno je, prema prvim informacijama, zbog čega je došlo do greške, ali će biti otvorena interna istraga u okviru televizije.

Proteklog vikenda je na Havajima objavljena informacija o lansiranju projektila iz Sjeverne Koreje koja je uzrokovala nezapamćenu paniku. Nakon incidenta je naređeno da se na ovim otocima promijeni sistem upozorenja i isprave greške.

Sjeverna Koreja je pod međunarodnim pritiskom zbog razvijanja nuklearnog oružja i nekoliko nenajavljenih testiranja projektila.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SAD i Japan dogovorili jačanje vojne saradnje zbog napetosti s Kinom

Kinefuchi - Bašić: Jačanje međunarodne saradnje i partnerstva u borbi protiv nelegalnih aktivnosti

Japan izdao upozorenje za evakuaciju nakon snažnog potresa, očekuje se cunami

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'