Bosna i Hercegovina     | 16.01.2018. 13:14 |

Veterani 28. divizije Armije BiH odali počast poginulim saborcima

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 16. januara (FENA) - U organizaciji veterana 28. divizije Armije BiH, danas su preživjeli borci obišli mezarja u znak sjećanja na njihove saborce poginule 16. januara 1993. godine na Jezeru. 

Veterani su se okupili u Memorijalnom centru Potočari gdje su položili cvijeće i proučili Fatihu, a nakon toga su obišli mezarja na Budaku, Pečištu, G. Potočarima, Kazanima, Brakovcima, Bojni, Sućeskoj, Kragljivodi i Šahiti.

Predstavnik veterana 28. divizije Armije BiH Suljo Čakanović u izjavu za Fenu je kazao da se nada da će mladi nastaviti s tradicijom obilježavanjem godišnjica sjećanja na poginule borce kako bi ih sačuvali od zaborava.

- Danas smo se okupili da se sjetimo naših saobraca koji su svoje živote ugradili u temelje BiH - kazao je Čakanović, dodajući da je 16. januar bio veliki gubitak za Armiju BiH u Srebrenici, gdje je poginulo više od 40 ljudi.

Vjerski obred je danas predvodio Faruk ef. Hasanović, a zajedno s veteranima, obilježavanju je prisustvovao i zamjenik načelnika općine Srebrenica Nermin Alivuković.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Češka Republika namjerava podržati Rezoluciju o Srebrenici

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, protiv Srbija, Rusija, Venecuela, Nikaragva i Sjeverna Koreja

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana