Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 16.01.2018. 12:49 |

Tužilaštvo TK: Potvrđena optužnica protiv proizvođača i dilera droge

FENA Saopćenje

TUZLA, 16. januara (FENA) - Općinski sud Lukavac potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Jovana Mirosavljevića (54) iz Pelagićeva, Amira Šiljkovića (46) i Alena Muharemovića (29) iz Lukavca, te Emira Turkušića (40) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili produženo krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopćeno je danas iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Postupajući po nalogu tog tužilaštva i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK, u koordiniranim aktivnostima s pripadnicima Sektora kriminalističke policije PU Bijeljina, 20. oktobra prošle godine izvršili su pretrese na četiri lokacije u Lukavcu, Pelagićevu i Gračanici, kada je pronađeno više od 15 kilograma opojne droge marihuana (cannabis sativa) pripremljene za dalju prodaju.

Također, u pretresu koji su pripadnici PU Bijeljina u saradnji s MUP-om TK izvršili 30. oktobra u Pelagićevu, u objektima, vozilu i na parceli koje je koristio Mirosavljević, pronađeno je više od 700 osušenih stabljika marihuane i veći broj pakovanja ove droge u ukupnoj količini od oko 740 kilograma.

Prema navodima iz optužnice, Mirosavljeviću se na teret stavlja da je od maja do oktobra 2017. godine u Pelagićevu proizvodio veće količine marihuane, te da ju je pakovao i prodavao većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona i šire, između ostalih, i optuženom Amiru Šiljkoviću.

Šiljkoviću se na teret stavlja da je u više navrata od Mirosavljevića i drugih osoba nabavljao marihuanu, pakovao je i prodao većem broju osoba, a prilikom pretresa njegove porodične kuće u Lukavcu je pronađeno više pakovanja marihuane pripremljene za prodaju u količini od oko kilograma.

Emir Turkušić je optužen da je u istom periodu u Gračanici nabavljao, vagao, pakovao i većem broju osoba prodavao marihuanu, dok se Alenu Muharemoviću optužnicom na teret stavlja da je u Lukavcu nabavljao marihuanu i heroin, te da je drogu pakovao i prodavao većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona.

Postupajući tužilac je Općinskom sudu Lukavac stavio prijedlog da se pomenutim, nakon potvrđivanja optužnice, produži mjera pritvora, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uhapšeni u akciji FUP-a predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK

Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora Službe za zapošljavanje TK Senada Muhamedbegovića

'Šestorka' okrivljena za organizovanu trgovinu ljudima osuđena na ukupno 74 godine zatvora

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana