Bosna i Hercegovina     | 17.01.2018. 16:34 |

Aganović: Imat ćemo strpljenja da sačekamo još narednu sjednicu Parlamenta FBiH

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Budući da je na današnjoj vanrednoj sjednici Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH odobrio prijedlog budžeta FBiH za 2018., a ne i amandman kojim je Socijaldemokratska partija BiH tražila povećanje za tri miliona KM budžetskih izdvajanja za tuđu njegu i pomoć najtežim ratnim vojnim invalidima, reagirao je predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović.

Rekao je da će najteži ratni vojni invalidi imati strpljenja da sačekaju i sjednicu najavljenu za narednu sedmicu u Parlamentu, na kojoj će biti riječi o statusu boračke populacije, a ako nadležni, kako kaže Aganović, ni tada ne pokažu dovoljno sluha za probleme ove kategorije, bivši borci kao i građani, bit će pozvani da dođu pred Parlament u znak protesta.

Aganović, koji u invalidskim kolicima godinama prisustvuje u skupštinskoj sali sjednicama Federalnog parlamenta, ističe da je on spriječio oko 300 bivših saboraca da dođu i danas, neki također u invalidskim kolicima, očekujući povećanje budžetskih davanja u 2018. godini najtežim ratnim vojnim invalidima.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Čampara: NIP, SDP i Naša stranka nastavljaju dalje, a Dodik nam ne može prijetiti blokadama

EU: Parlamentarna skupština BiH treba da preuzima odgovornost i usvaja reforme

HNV BiH - Dodik odlaskom Lukašenku i Putinu pokazuje civilizacijsku sramotu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo