Sport     | 17.01.2018. 17:28 |

Slovenija ostaje na Europskom rukometnom prvenstvu

FENA Agencije

ZAGREB, 17. siječnja (FENA) - Predsjedništvo Slovenskog rukometnog saveza (RZS), na sastanku održanom u srijedu u Zagrebu, odlučilo je kako će njihova reprezentacija nastaviti s natjecanjem na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, javila je Hina.

Slovenci su razmišljali o napuštanju natjecanja nakon kontraverzne odluke litvanskih sudaca u utakmici Njemačka - Slovenija prije dva dana.

Suci su po isteku vremena, nakon 10-minutnog pregledavanja snimke, dosudili sedmerac za Njemačku. Nijemci su realizirali taj sedmerac i utakmica je završila neodlučenim rezultatom 25:25.

Slovenija je uložila službenu žalbu na suđenje, ali je Europski rukometni savez (EHF) tu žalbu odbio.

Slovenska delegacija zaprijetila je napuštanjem EP-a, no predsjedništvo RZS-a je u srijedu zaključilo kako bi u slučaju demonstrativnog napuštanja natjecanja posljedice bile preteške jer bi EHF zasigurno na neko vrijeme zabranio svim slovenskim reprezentacijama sudjelovanje u svim natjecanjima koje se organiziraju pod okriljem EHF-a.

Uoči utakmica 3. kola u skupini C na vrhu je Makedonija s četiri boda, druga Njemačka ima tri, treća Slovenija jedan, a posljednja Crna Gora je bez bodova. Makedonija i Njemačka stoga su već osigurale plasman u drugi krug natjecanja, dok će o trećem putniku u Varaždin Slovenija i Crna Gora odlučivati u međusobnom susretu. Crnoj Gori igra samo pobjeda, dok je Sloveniji dovoljan i neodlučeni ishod.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za rukometno EP 21. marta, BiH u trećem "šeširu"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo