Sport     | 18.01.2018. 11:59 |

'Vučko Trail' na kvalifikacionoj listi prestižne UTMB

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - "Vučko Trail 2018", utrka trail trčanja koju organizuje Planinarsko društvo Željezničar iz Sarajeva, dobila je priznanje prestižnog "Ultra Trail du Mont Blanc - UTMB".

Ova utrka, koja će se održati na Crvenoj stazi dugoj 60 km, uvrštena je na kvalifikacionu listu i nosit će bodove za takmičare koji žele da učestvuju za UTMB.

UTMB jedna je od najpoznatijih trail utrka na svijetu, a koja je, nakon ITRA-e, Međunarodne asocijacije trail trčanja, koja takođe takmičare "nagrađuje" bodovima za učestvovanje na Vučko Trailu 2018, prepoznala ozbiljnost i kvalitet Vučko Traila.

Staza od 60 km će takmičarima donijeti tri boda, koja će važiti u kvalifikacijama za UTMB, a Vučko Trail je, uz Jahorina Ultra Trail, jedina trail utrka iz Bosne i Hercegovine koja takmičarima pruža ovu mogućnost.

- Drago nam je da je UTMB prepoznao ozbiljnost Vučko Traila i to nam je vjetar u leđa da nastavimo sa još boljom organizacijom ove trail utrke na Bjelašnici i Visočici. PD Željezničar ima resurse, volju i želju da Vučko Trail postane prepoznatljiv ne samo u našoj zemlji, nego i šire, a što se, sudeći prema reakcijama i prijavama, več dešava. Drago nam je, također, da i Jahorina Ultra Trail radi odličan posao, te da možemo da učimo jedni od drugih i pomažemo se, a na zadovoljstvo svih trail trkača koji će ljetos doći u BiH - saopćeno je iz PD Željezničar, organizatora Vučko Traila 2018.

Od kada su, prije nepunih 20 dana, otvorene prijave, za "Vučko Trail" prijavilo se više od 90 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, koji će se takmičiti na tri staze različite dužine, 23. juna ove godine na Bjelašnici i Visočici.

UTMB, svjetski festival trail trčanja, ove će  godine biti organizovan od 27. augista do 2. septembra na tromeđi Francuske, Švicarske i Italije, u podnožju Mont Blanca.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izmjena režima saobraćaja zbog utrke 'Sarajevski cener'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo