Ekonomija     | 19.01.2018. 11:15 |

Otvorene prijave za 'Sarajevo Business Bridge Awards 2018'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Sarajevo Business Forum (SBF), jedna od vodećih investicijskih konferencija u jugoistočnoj Evropi, 25. aprila dodijelit će prestižna priznanja -"Sarajevo Business Bridge Awards" kompanijama i pojedincima koji su radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva i investicijske klime u regiji.

Ovisno o kvaliteti pristiglih prijava, planirano je da se dodijele nagrade u šest kategorija, i to 'Novi biznis/kompanija godine', 'Biznis/kompanija godine', 'Poduzetnik godine', 'Nagrada za kompaniju koja upošljava mlade', 'Nagrada za društveni uticaj' i 'Inovacija godine'.

Nagrade SBF-a dobitnicima će biti uručene na svečanoj ceremoniji u Parlamentu BiH tokom prvog dana održavanja 9. Sarajevo Business Foruma u prisustvu svjetskih i regionalnih političkih i biznis lidera.

- Sarajevo Business Forum kao vodeća ekonomska platforma u regiji ima za cilj izgradnju boljeg poslovnog okruženja u regionu. Naša misija je razvoj poduzetništva jer samo uvezivanjem i razvojem tržišta, otvaranjem novih kompanija i zapošljavanjem mladih ljudi možemo proizvesti pozitivne promjene u društvu - kazao je direktor BBI banke Amer Bukvić naglašavajući da je konkurs za nagrade otvoren od 20. januara za kompanije i pojedince iz regije koji su pokazali izvanredne rezultate u poslovanju i čiji rad ima pozitivan utjecaj na društvo u kojem posluju.

Na ovaj način SBF daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje su pokrenule novi biznis ili zapošljavaju mlade.

Tradicionalno, već devetu godinu Sarajevo Business Forum organizuje BBI banka u saradnji sa Islamic Development Bank Group (IDB). Pokrovitelj 9. SBF-a je Predsjedništvo BiH uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Vijeća ministara, entitetskih i kantonalnih vlada, Vanjskotrgovinske komore BiH i Privrednih komora Federacije BiH i Republike Srpske, te mnogih kompanija u BiH.

Prošle godine ove prestižne nagrade su dodijeljene istaknutim pojedincima i kompanijama iz regije. SBF 2017 nagradu za socijalni doprinos dobila je Fondacija "Hastor". MSAN Group dobitnik je nagrade za zapošljavanje mladih u prošloj godini. Inovator godine u 2017. je Gorenje Group, a nova firma za 2017. godinu je HUB 387. Za kompaniju godine stručni žiri je izabrao HIFA Group, saopćeno je iz BBI Banke. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo