Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 19.01.2018. 14:52 |

Vlada ZDK-a utvrdila Prijedlog zakona o osnovnoj školi

FENA Saopćenje

ZENICA, 19. januara (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog kantonalnog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, utvrdila Prijedlog zakona o osnovnoj školi i uputila ga u daljnju skupštinsku proceduru.

Predloženim zakonom očekuje se poboljšanje ukupnog stanja u segmentu osnovnog odgoja i obrazovanja, kao i obrazovanja odraslih.

Novim zakonom doći će do usklađivanja zakonskih rješenja s postavljenim reformskim principima i aktuelnom obrazovnom praksom, te nastavak započetih, sveobuhvatnih reformskih aktivnosti na svim nivoima odgojno-obrazovne djelatnosti.

Prihvatanjem Prijedloga zakona o osnovnoj školi, Vlada ZDK-a je uzela u obzir i aktivnosti iz nadležnosti Ministarstva za obrazovanje prema obavezama koje proizlaze iz usvojene Reformske agende za Bosnu i Hercegovinu za period 2015.-2018. godina.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Za nabavku i održavanje medicinske opreme te prevenciju zdravlja u ZDK izdvojeno 1.380.000 KM

Pivić na čelu tima za implementaciji projekta izgradnje nove Kantonalne bolnice Zenica

Vlada ZDK zadovoljna stanjem sigurnosti i najavljuje podršku policiji

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije