Ekonomija     | 19.01.2018. 15:55 |

Internacionalna Una regata bit će lider turističke promocije USK-a

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 19. januara (FENA) - Ovogodišnja 46. Internacionalna Una regata bit će održana od 25. do 28. juna i pripreme za tu prepoznatljivu manifestaciju Krajine koja ima za cilj da postane lider turističke promocije Unsko-sanskog kantona već su počele, a organizatori očekuju oko 400 učesnika.

Direktor Nacionalnog parka Una, organizator ovog događaja, Amarildo Mulić najavio je danas na pres-konferenciji da će program biti raspoređen u tri etape i bit će obogaćen kvalitetnim pratećim sadržajima i kulturno-zabavnim programom.

Podršku ovogodišnjoj Una regati pružit će Vlada Unsko-sanskog kantona jer je to manifestacija koja obogaćuje turističku ponudu i afirmira prirodne ljepote, ali i kulturno i historijsko naslijeđe.

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović naglasio je da se radi o važnoj manifestaciji posebno kada je u pitanju promocija turističkih potencijala dok je početak organizacije u ranoj fazi garant da će ove godine više turista posjetiti ovaj kraj.

Uz napomenu da je Una regata za Grad Bihać jedna od strateških manifestacija i turistički brend koji promovira rijeku Unu, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kazao je da će i ove godine podržati organizaciju i biti jedan od promotora najbolje zabave na rijeci Uni, saopćeno je iz Gradske uprave Bihać.

Gradonačelnik Fazlić je najavio da će Bihać od maja do oktobra osmisliti program koji će turistima ponuditi svakodnevna dešavanja i Una regata je kruna događaja tokom ljeta.

Izrazio je zadovoljstvo jer se u taj projekat uključio i privatni sektor što bi trebalo imati pozitivne ekonomske efekte za sve građane Bihaća.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sve spremno za 49. Internacionalnu turističku Una regatu

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana