Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 21.01.2018. 10:55 |

Duraković: Nakon iskaza Fate Orlović, Ramiz Salkić treba podnijeti ostavku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Lider Pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković izjavio je da, nakon što je u javnost izašla informacija da je potpresjednik Republike Srspke (RS) Ramiz Salkić posredovao u pritscima da Fata Orlović proda svoju zemlju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, potpredsjednik RS-a ima moralnu dužnost da podnese ostavku.

- Cijela povratnička zajednica bila je uz Salkića kada se našao na meti ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača, svi su ga podržali kada je molio za pomoć nakon što ga je predsjednik RS-a Milorad Dodik izbacio iz Palate predsjednika RS-a - podsjetio je Duraković.

Kako navodi Duraković, Salkić se vratio "političkim igrankama" kod prodaje Rudnika Ljubija, pregovaranjem sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iza leđa Domovini, time što je svoje najbliže ostavio u Federaciji BiH, a u RS je dolazio samo na ekskurzije i u svrhu fotografisanja.

- Svjesno je radio na urušavanju međustranačkog dijaloga u Domovini, nadao se da neće doći do Potočarske deklaracije o jedinstvenom probosanskom bloku. Sa jatacima iz drugih političkih stranaka je radio na tome da dođe do raskola na liniji SDP-SDA - ističe lider "Odgovora". 

Za kandidaturu Salkića za predsjednika RS-a kazao je da je to bilo pitanje o kojem 'nema pregovora'.

- Svojim istupima je učinio da javnost u Sarajevu misli da mimo njega nema drugog Bošnjaka u institucijama u Banjoj Luci. Konačni udarac meni i svima koji su bili spremni preći preko svega, bila je istina o crkvi u Konjević Polju i svemu što je rekla Fata Orlović - rekao je Duraković. 

Stoga, zamolio je potpredsjednika RS-a da podnese ostavku i preuzme moralnu odgovornost za stanje u kojem se bošnjačka zajednica nalazi u RS-u, saopćeno je iz Pokreta "Odgovor". 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Lendo u posjeti Banja Luci: Ustav BiH je taj koji čuva državu BiH, samim tim i FBiH i RS

Ćamil Duraković osudio napad na povratnika Bahrudina Gušu u Višegrad

Salkić: Prijetnja Stevandića je iskazana namjera da prema meni djeluje montiranim istragom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana