Bosna i Hercegovina     | 22.01.2018. 09:32 |

Na KCUS-u pacijentici odstranjen tumor od 11,4 kilograma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Pacijentici J. Holub iz Sarajeva na Klinici za abdominalnu hirurgiju KCUS,  prošle sedmice odstranjen je tumor težine 11,4 kilograma. Tumor se nalazio u abdomenu.  

Po riječima prim. dr. Jusufa Šabanovića, šefa Klinike za abdominalnu hirurgiju KCUS-a i vođe operativnog tima, riječ je o vrhunskoj operaciji koja se može uraditi samo u velikim medicinskim centrima kao što je KCUS. 

- Ovo je jedan od najvećih retroperitonealnih tumora koje smo ikada vidjeli na našoj Klinici. Operacija je bila komplikovana i trajala šest i po sati. Nažalost, pacijentici smo morali odstraniti i desni bubreg, koji je tumor zahvatio. Uspjeli smo da joj spasimo crijeva, a dijelom smo resecirali i dijafragmu. Još je rani postoperativni tok, ali pacijentica je prešla sa intenzivne njege na odjel i osjeća se dobro - rekao je prim. dr. Šabanović.  

U timu su učestvovali prim. dr. Šabanović, dr. Igor Gavrić, dr. Samir Muhović, dr. Edin Kulović i medicinske sestre i instrumentari.      

Kako kaže Holub, medicinski tim na čelu sa prim. dr. Šabanovićem učinio je čudo i  sve je prošlo u skladu s očekivanim tokom.

- Ovaj operativni zahvat trebala sam uraditi u jednoj privatnoj klinici, ali sam se predomislila i odlučila za KCUS. Od svojih poznanika čula sam da ovdje rade profesionalni i stručni doktori. Sretna sam da i mi u Sarajevu imamo vrhunske doktore te da ne moramo ići van granica BiH, jer smo svi prestrašeni raznim pričama koje čujemo u javnosti, a koje očigledno nisu tačne - pojasnila je Holub, saopćeno je iz Press KCUS-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

VKBI - Vlada FBiH hitno treba riješiti imenovanje upravljačkih struktura KCUS

Federalno ministarstvo zdravstva nije dalo suglasnost za imenovanje generalnog direktora KCUS-a

Pokrenuta inicijativa za partnerstvo KCUS-a i IDDEEA-e BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo