Najave     | 23.01.2018. 07:56 |

Sjednica VSTV-a BiH 23. i 24. januara

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Redovna sjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) zakazana je za 23. i 24. januara na kojoj bi, među ostalim, trebala biti razmatrana Informacija o Nacrtu izmjena i dopuna Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, potvrđeno je Feni u VSTV-u BiH.

Prema prijedlogu dnevnog reda, VSTVBiH bi se trebao očitovati o Izvještaju o provođenju mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz izvještaja Evropske komisije (EK) za BiH, kao i Operativnom planu za realizaciju preporuka EK-a (Peer Review-a).

U sklopu Informacije koju podnosi direktor Sekretarijata VSTV-a bit će, kako je planirano, razmatrani - Pregled svih projekata koje provodi Vijeće, te Nacrt Akcionog plana za borbu protiv korupcije VSTV-a BiH za period 2018-2019. godina.

Istovremeno, članovi VSTV-a BiH bi trebali razmotriti dopis Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) u vezi sa zaključkom za dostavljanje podataka o ocjenama rezultata rada sudija i tužitelja za 2015. i 2016. godinu.

U fokusu drugog dana zasjedanja je donošenje određenog broja odluka o imenovanju, te prestanku mandata nositeljima pravosudnih funkcija u BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana