Svijet     | 23.01.2018. 10:24 |

Erakat: Izjave Pencea su poklon za ekstremiste

FENA Internet

RAMALLAH, 23. januara (FENA) – Generalni sekretar glavnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije, Saeb Erekat, naglasio je da su izjave američkog potpredsjednika Mikea Pencea u Izraelu poklon za ekstremiste.

- Mesijanski diskurs Pencea poklon je za ekstremiste i dokazuje da je američka administracija dio problema a ne rješenja - navodi on u  tweetu.

- Njegova poruka ostatku svijeta je jasna: kršite međunarodno pravo i rezolucije, i SAD će vas nagraditi - navodi Erakat. 

Obraćajući se izraelskom parlamentu u ponedjeljak, Pence, žestoki pristalica Izraela, ponovio je američki stav da je  Jerusalem prijestolnica Izraela.

- Jerusalem je prijestolnica Izraela - izjavio je on, dodajući da je američki predsjednik Donald Trump naredio State Departmentu da odmah započne pripreme na izmještanju američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem.

Predstavnici Palestinskih vlasti odbili su da se sastanu s  Penceom tokom njegove posjete, u znak protesta protiv američkog stava prema Jerusalemu, prenosi palestinska novinska agencija Wafa.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ekspertica UN-a kritikuje Sjedinjene Države zbog postupanja prema zatvorenicima u Guantanamu

Zategnuti odnosi u njemačkoj vladajućoj koaliciji, manji partneri kritikuju Scholza zbog Ukrajine

Muratov: Ljudi na vlasti u Rusiji aktivno promoviraju ideju rata

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana