Bosna i Hercegovina     | 23.01.2018. 10:08 |

U Banjoj Luci uhapšeni osumnjičeni za teško ubistvo u pokušaju u Srbiji

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 23.januara (FENA) - Na području Banje Luke jučer su uhapšene dvije osobe osumnjičene za teško ubistvo u pokušaju u Republici Srbiji.

U pitanju su V.T. (1979.) i B.P. (1989.), obojica iz Sremske Mitrovice, za kojima je bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog izvršenih krivičnih djela teško ubistvo u pokušaju, ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u Republici Srbiji, potvrđeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka

Policija je došla do informacija da se s njima u društvu nalaze i M.M. (1986.) i Z.K. (1968.), obojica iz Sremske Mitrovice, u Republici Srbiji, koji su također lišeni slobode, a izvršenim pregledom putničkog motornog automobila marke „BMW“ pronađeni su predmeti pogodni za izvršenje krivičnih djela.

Policijski službenici su V.T. i B.P. nakon ispitivanja predali u nadležnost Suda BiH, a nastavljaju rad s ciljem utvrđivanja da li se pomenute osobe, kao i M.M. i Z.K., mogu dovesti u vezu s izvršenim teškim krivičnim djelima na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Banja Luka. 

Fena nezvanično saznaje da su uhapšeni Vlatko Tojagić i Bojan Pavlović za kojima je bila raspisana Interpolova potjernica.

Također, slobode su lišeni i Milan Majkić i Zoran Kirjaković, koji je vlasnik pomenutog automobila „BMW“, u kojem su pronađene rukavice, crna kapa, tzv. fantomka, baterijske lampe, šrafcigeri, čakije, crni ruksak...

U policiji se nezvanično saznaje da se radi o izuzetno opasnim osobama, sklonim korištenju oružja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo