Bosna i Hercegovina     | 23.01.2018. 15:20 |

Nezavisni blok tražit će raspravu o slanju odgovora o popisu u Brisel

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Nezavisni blok (NB) će putem svojih poslanika u Predstavničkom domu tražiti da se na sjednici ovog doma 31. januara raspravlja o slanju u Brisel nelegalnih podataka vlasti Republike Srpske o popisu stanovništva, saopćeno je danas iz NB-a.

Tvrde da je čitav proces pregovora sa EU-om, počevši od mehanizma koordinacije, pa sve do Upitnika Evropske komisije potpuno vođen netransparentno, a Parlament Bosne i Hercegovine je kao najviše zakonodavno tijelo u zemlji potpuno neinformiran o ovom pitanju.

- Pregovori sa EU-om ne smiju biti predmet trgovine neuspješnih aktuelnih političkih lidera i njihovih privatnih interesa. Zašto Denis Zvizdić želi da u Brisel proslijedi nelegalan popis stanovništva koji je uradio Republički zavod za statistiku RS-a, a koji je odbacilo i domaće zakonodavstvo i EUROSTAT, pitanje je na kojem ćemo insistirati da se raspravlja u Parlamentu BiH - poručuje Sadik Ahmetović, poslanik u Parlamentu BiH, navodi se u saopćenju.

Najavljuju da će također insistirati da sjednici prisustvuje i direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović i direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo