Bosna i Hercegovina     | 24.01.2018. 15:08 |

Dunović podržao aktivnosti Udruženja "Colibri"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović prisustvovao je danas svečanom otvaranju prostorija Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.

Za ovaj projekat najviše je zaslužno Udruženje „Colibri“, koje su osnovali roditelji sa područja općine Centar čija djeca imaju poteškoće u razvoju, a nažalost nemaju adekvatnu sistemsku podršku.

Potpredsjednik Dunović, kao i Općina Centar, prepoznali su značaj spomenutog centra i dali svoju maksimalnu podršku.

Uz ocjenu da se radi o projektu od velikog značaja, potpredsjednik FBiH je kazao da smo kao društvo, nažalost, zakazali, te da se ne bavimo suštinskim problemima.

- Zaboravljamo da su djeca ona kategorija stanovništva kojoj ovu državu ostavljamo, zaboravljamo da su oni naša budućnost. Pogotovo kada govorimo o djeci koja imaju određene potrebe, tada sistemski propusti dođu najviše do izražaja, jer toj djeci treba više pažnje i još bolji uslovi za funkcionisanje u društvu. Kada država zakaže, bez obzira na koji nivo vlasti mislim, često nevladin sektor priskoči u pomoć i popuni praznine u sistemu - kazao je Dunović.

Izrazio je zadovoljstvo što je u prilici pomoći spomenutom udruženju, kao i činjenicom da je i Općina Centar prepoznala važnost tog projekta.

- Nadam se da će vlasti u konačnici imati više sluha za najranjiviju kategoriju našeg društva - djecu, te da će učiniti sve da se što prije njihov problemi sistemski riješe - poručio je Dunović, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Dunović i Imamović: Zaključci SNSD-a protuustavni i kontra Daytonskog sporazuma

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Djeca umiru od gladi u sjevernoj Gazi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'