Sport     | 24.01.2018. 14:21 |

Adžem: Vjerujem da će novi igrači podići kvalitet ekipe

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Fudbaleri Željezničara danas putuju u Antaliju gdje će nastaviti pripreme za nastupe u drugoj polusezoni Premijer lige i Kupu Bosne i Hercegovine. 

Šef struke Željezničara Admir Adžem zadovoljan je prvim dijelom priprema i transferima obavljenim tokom prijelaznog roka.

- Pratilo nas je lijepo vrijeme i moram biti zadovoljan jer je sve išlo po planu. U Antaliji ćemo imati odlične uslove za nastavak rada, a odigrat ćemo nekoliko utakmica protiv dobrih protivnika. Vjerujem da će novi igrači podići kvalitet ekipe - rekao je Adžem. 

Novi igrač ''plavih'' Stojan Vranješ vjeruje da sa Željezničarom može osvojiti Prvenstvo i Kup BiH. 

- Željezničar pokazuje zašto je prvi u Premijer ligi i to je jedan od razloga zašto sam se nakon osam godina vratio u domaće prvenstvo. Znam da to možda zvuči preambiciozno, ali vjerujem da možemo osvojiti ligu i Kup - izjavio je Vranješ. 

Dodaje da je pratio Željezničar i Premijer ligu BiH kada je bio u mogućnosti, te da je upoznat sa sistemom igre "plavih" zbog čega vjeruje da mu neće biti problem da se uklopi u nove okolnosti. 

U stalnoj bazi u Turskoj Željezničar će boraviti do 6. februara, a odigrat će i tri pripremne utakmice protiv ekipa Etar, Dunajska Streda i Zorya.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'