Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 24.01.2018. 19:39 |

Macron se našalio s Trumpom ne spominjući mu ime

FENA Internet

DAVOS, 24. januara (FENA) – Francuski predsjednik Emmanuel Macron našalio se danas u švicarskom Davosu na račun američkog predsjednika Donalda Trumpa ne spominjući mu ime.

Macron je prije zvaničnog govora razgovarao s moderatorom o obilnim snježnim padavima koje su obilježile ovogodišnji skup svjetskih lidera, poslovnih ljudi i javnih ličnosti u mondenskom skijalištu. Mnogi gosti su imali velike probleme stići na vrijeme u Davos. 

- Zbog ovih padavina možda će neko dovesti u pitanje klimatske promjene. Ali, srećom u Davosu nisu pozvali nikoga ko je skeptičan o globalnom zagrijavanju - rekao je Macron.

Američki predsjednik Donald Trump je donio odluku da se povuče iz Pariškog sporazuma o borbi protiv klimatskih promjena.

Upravo, Trump sutra dolazi u Davos gdje ga evropski lideri dočekuju sa izjavama protiv izolacionizma. Sam Macron je u svom obraćanju pozvao svijet da se zajednički bori protiv negativnih efekata globalizacije, ali i da se spriječi utrka u povećavanju poreza i nameta.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Trump: Zakone o abortusu trebale bi utvrditi savezne američke države

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana