Regija     | 24.01.2018. 20:03 |

Srbijanski ministar unutarnjih poslova nezadovoljan kaznom splitskim huliganima

FENA Agencije

BEOGRAD, 24. siječnja (FENA) - Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović nije zadovoljan presudom šestorici državljana Hrvatske koji su se za sudjelovanje u tučnjavi na nogometnoj utakmici Crvena zvezda - Partizan nagodili s tužiteljstvom za kazne od četiri do šest mjeseci zatvora, ali je poručio u srijedu kako će inzistirati da se istraga nastavi i neće se miješati u pravosudne postupke.

 Stefanović je rekao kako će inzistirati da se istraga nastavi kako bi se mogla sagledati cjelokupna situacija i utvrditi tko je sve bio upleten u tučnjavu u kojoj su sudjelovala šestorica Splićana, a njih petorica su u međuvremenu s tužiteljstvom postigli sporazum o krivnji da bi dobili kazne od četiri do šest mjeseci zatvora koje će služiti u nekom zatvora u Srbiji. Beogradski mediji objavili su i da su u tijeku pregovori i sa šestim osumnjičenim.

 Stefanović je, kako prenose beogradski mediji, rekao da, temeljem informacija koje su mu dostupne, nije riječ samo o "pet pojedinaca koji su se slučajno zatekli na stadionu".

 Srbijanski ministar policije inzsitira da se u nastavku istrage otkrije "kakvi su kriminalni klanovi bili upleteni", uz ocjenu kako je "očigledno da se iza tog događaja krije nešto krupnije", prenosi Hina.

 Zbog nereda i tučnjave na južnoj tribini Partizanovog stadiona u prosincu 2017. privedeno je 26 osoba, a ozlijeđeno ih je najmanje 20. Poslije zatvora svakom od osumnjičenih bit će zabranjen ulazak u Srbiju sljedećih pet godina.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić će raspisati nove beogradske izbore za 2. lipnja

Vučević: Rok za izbore 2. lipnja je prilika za spuštanje tenzija među strankama

Vučević: Beogradske izbore treba raspisati što prije

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!