Ekonomija     | 25.01.2018. 07:37 |

Zvizdić: Dobra prilika za razgovore o modalitetima ekonomske saradnje

FENA Fedzad Forto

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prvi je visoki politički dužnosnik koji će, nakon duže vremena, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Zvizdić će, kako je najavljeno, u petak, 26. januara, učestvovati na posebnoj sesiji „Ubrzanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana“ na kojoj će se razgovarati o regionalnoj saradnji, ekonomskom razvoju i jačanju stabilnosti i sigurnosti.

Pored predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, na sesiji o zapadnom Balkanu sudjeluju i premijeri Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Albanije - Bojko Borisov, Duško Marković, Zoran Zaev, Andrej Plenković i Edi Rama, te predsjednici Srbije i Kosova - Aleksandar Vučić i Hashim Thaci.

Posebnu sesiju o zapadnom Balkanu će otvoriti predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma Borge Brende, dok će zamjenik generalnog sekretara UN-a Jeffrey D. Feltman i komesar EU za politiku proširenja Johannes Hahn održati uvodne govore.

- To je dobra prilika da se razgovara o modalitetima ekonomske saradnje, stvaranju ambijenta za strane investicije i jačanju ekonomske saradnje u regionu - izjavio je Feni predsjedavajući Zvizdić pred odlazak u Davos.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Zvizdić sa Chungongom: Sukobi i ratovi nisu rješenje, potreban dijalog među civilizacijama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo