Bosna i Hercegovina     | 25.01.2018. 13:00 |

Svečano obilježena 28. obljetnica utemeljenja GO HDZ BiH Zenica

FENA Saopćenje

ZENICA, 25. siječnja (FENA) - U Hrvatskom domu "Kralj Tomislav" u Zenici u srijedu je svečanom akademijom obilježena 28. godišnjica osnivanja, rada i postojanja Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Zenica.

Svečanoj akademiji nazočilo je visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, a nazočni su bili i dužnosnici HDZ-a BiH sa svih razina izvršne i zakonodavne vlasti, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

''Svaki naš čovjek nam je bitan i zbog toga redovno s izaslanstvom dolazim ovdje. Moramo se sastajati s ljudima i razgovarati o svakodnevnim problemima. Nisam zadovoljan položajem Hrvata ovdje u Zenici, ali isto tako ni drugi narodi ne mogu biti zadovoljni u mjestima gdje su oni manjina. Moramo svi skupa puno više uraditi da bi svima bilo bolje i moramo izgraditi ambijent u kojem će se bolje živjeti'', kazao je u svom govoru Čović.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Zenica Josip Dujmović, u svom obraćanju, istaknuo je da su Hrvati mukotrpno gradili temelje za život u Zenici posljednjih 28 godina i da ne smiju dozvoliti da se ti temelji sruše.

Naglasio je važnost zajedništva Hrvata u Zenici i stranaka koje ih okupljaju, kako se ne bi ponovilo da zenički Hrvati nemaju svoje predstavnike u vlasti te kako bi mogli i u budućnosti nastaviti graditi temelje za opstanak Hrvata na tom području.

Nazočnim se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'