Ekonomija     | 25.01.2018. 13:20 |

'Karavan mimoze' uoči 49. praznika žutog cvijeta u Herceg Novom

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 25.januara (FENA) - Mažoretkinje, muzika i klovnovi danas su u Banjoj Luci najavili 49. "Praznik mimoze" u Herceg Novom.

Muzikom i plesom, oglašavanjem trombonjera te dijeljenjem promotivnih materijala i žutog cvijeta po kojem hercegnovski zimski festival i nosi ime, u simboličnom „Karavanu mimoze“, pozvali su građane da dođu u Herceg Novi u februaru.

„Praznik mimoze“ počet će tradicionalno prvog vikenda u februaru te uz raznovrsne karnevalske i kulturno-umjetničke programe trajat će tokom cijelog mjeseca, rekla je novinarima Marija Krivokapić iz Službe za informisanje općine Herceg Novi.

Istakla je da je Banja Luka peto odredište u regionu u kojem je održana promocija tog jednog od najpoznatijih i atraktivnih praznika u Crnoj Gori.

Festival u Herceg Novom će otvoriti karnevalska povorka i koncert regionalne muzičke zvijezde Nine Badrić u petak, 2. februara.

Narednih dana bit će održana tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina na novskoj rivijeri, a priprema se tona ribe i bit će podijeljeno stotine kilograma cvijeta mimoze.

Za posjetioce Herceg Novog bit će zanimljiv i maskenbal, a Krivokapić je najavila i tradicionalne izložba cvijeća, te sportski program.

-Mimoza je zaštitni znak Herceg Novog, cvijet koji svojom bojom širi vedrinu i najavljuje proljeće i turističku sezonu – istakla je Krivokapić.

Turistička organizacija Herceg Novog i općina Herceg Novi su ove godine prvi put organizovali „Karavan mimoze“ u Banjoj Luci u okviru promocije „49. Praznika mimoze“. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sarajlije, gosti i turisti uživali u 'Prazniku mimoze' na Baščaršiji

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!