Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 25.01.2018. 15:12 |

Predstavljanje knjige 'Teorija helikoptera'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. siječnja (FENA) - Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, u suradnji s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, organizira predstavljanje knjige "Teorija helikoptera", autora Ivana Salaia i Dijane Krešo-Mišić.

Predstavljanje knjige bit će upriličeno u petak, 26. siječnja, u amfiteatru Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, s početkom u 16 sati, a o knjizi će govoriti prof.dr.sc. Šimun Bogdan, dr.sc. Alija Cigić, profesor emeritus, Željko Rakić, dipl.ing, te predstavnici organizatora.

Kako je priopćeno iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti pok.profesor Ivan Salai (1929. – 2011.), suradnik i djelatnik prijeratnog Sokola, dao je značajan i nemjerljiv doprinos znanstveno-istraživačkom i istraživačko-razvojnom radu ovog nekadašnjeg mostarskog proizvodnog giganta, te je u ovoj knjizi uspio spasiti od zaborava jedan dio teško stečenih znanja i iskustava proisteklih proizvodnjom različitih tipova letjelica, između ostalog, i helikoptera.

Izloženi materijali nastali su potkraj devedesetih godina prošlog stoljeća, a sistematizirani su do 2002. godine. Uz suglasnost obitelji Salai i koautorice mr.sc. Krešo-Mišić, knjigu je izdalo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HT Eronet predstavio MapApp aplikaciju i promovirao kampanju Glavu gore!

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana