Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 25.01.2018. 16:06 |

Ambasador Švedske u BiH posjetio Agenciju za prevenciju korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg danas je posjetio Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u Istočnom Sarajevu, gdje se sastao sa direktorom te institucije Hasimom Šabotićem i njegovim zamjenikom Draganom Slipcem. 

Šabotić i Slipac upoznali su ambasadora Hagleberga o djelokrugu rada i zakonskim nadležnostima te institucije i prezentirali rezultate rada Agencije kao i planirane aktivnosti u narednom periodu.

Rukovodioci Agencije ukratko su ambasadora upoznali i o preprekama sa kojima se susreću u radu, ali i o problemima sa kojima se BiH suočava kada je riječ o borbi protiv korupcije. 

Švedski ambasador potcrtao je potrebu vladavine prava kao ključnu u borbi protiv korupcije, te je ukazao na važnost transparentnosti rada institucija i slobodan pristup informacijama, što je, kako je naveo, u Švedskoj na visokom nivou. Ambasador je istakao bezrezervnu podršku radu  Agencije, kao servisu građana u BiH, te je naglasio da je postojanje ove i ovakvih institucija veoma bitno za integraciju BiH u EU.

Obje strane saglasile su se da je današnji susret početak uspješne saradnje dvije institucije, uz obećanje švedskog ambasadora da će se lično angažirati kako bi dao svoj doprinos radu Agencije.

Ambasador je stavio naglasak na važnost razmišljanja građana, te neophodnost borbe potiličkog rukovodstva protiv korupcije, saopćeno je iz Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta