Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 25.01.2018. 18:29 |

Italijanska policija razbila mafijašku organizaciju porodice Spada

FENA Internet

ROME, 25. januara (FENA) - Policija je u Rimu potvrdila hapšenje desetine osoba, članova organizirane kriminalne grupe u predgrađu italijanskog glavnog grada koje je bilo središte kriminalnih aktivnosti mafije. 

Uhapšena je 31 osumnjičena osoba koja je pripada klanu pod vodstvo porodice Spada, dok je jedna osoba u bijegu. Riječ je predgrađu Ostia koje je bio među kvartovima koji su bili pod direktnom upravo vlade zbog infiltracije mafije pri velikoj akciji 2014. godine.

Grupa je ponovo došla na metu policije u novembru prošle godine kada je Roberto Spada, vlasnik teretane i brat osuđenog mafijaša snimljen kako udara novinara koji ga je pitao da li podržava desničarsku političu grupu. On i njegov brat Carmine su identificirani kao vođe klana. Policija sumnja da su oni naručili niz ubistava rivalskih klanova, javlja agencija Reuters.

- Posljednje dvostruko ubistvo je pokazatelj uspona Spadinog klana – saopćila je policija.

Njihov glavni „biznis“ bile su iznude, ali i kamatarenje i trgovina narkoticima. Kontrolirali su luksuzna ljetovališta, kockarnice i restorane.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Tajani: Italija je otvorena za nove sankcije izraelskim neprijateljima

Velika operacija protiv milanskih firmi povezanih s mafijom 'Ndrangeta

Tajani pozvao Iran na uzdržanost

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana