Bosna i Hercegovina     | 26.01.2018. 11:23 |

Učestale intervencije vatrogasaca na gašenju dimnjaka i kontejnera u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 26. januara (FENA) - Od početka ove godine bugojanski vatrogasci intervenirali su u gašenju nekoliko ozbiljnijih požara na teritoriji te općine.

-Lokalizirali smo požar u stolarskoj radionici čiji je vlasnik, nažalost, nekoliko dana kasnije preminuo uslijed zadobijenih povreda, te vatru koja je bila zahvatila jedan stajski objekt - kazao je sekretar Vatrogasnog društva Bugojno Sadik Verunica.

Po njegovim riječima, uspješno je ugašeno pet požara na dimnjacima pojedinih zgrada i kuća, kao i požar koji je zahvatio dimnjak jedne od gradskih kotlovnica.

-Nisu rijetke ni intervencije gašenja zapaljenih kontejnera, koji su uobičajena pojava u zimskim mjesecima, kada pojedinci odlažu lug iz peći na čvrsto gorivo, a da se on nije još ohladio - naglasio je.

Dodaje da su članovi vatrogasne jedinice posljednjih dana angažirani na tehničkoj intervenciji dostave određenih količina vode za potrebe obavljanja završnih građevinskih radova u izgradnji budućeg centra „Biser Rostovo“.

Podsjeća da su u 2017. zabilježene 164 različite intervencije, te da bi u narednom periodu moglo doći do obnove vatrogasnog voznog parka u Bugojnu.

- Zahvaljujući kontaktu koji smo ostvarili s našim prijateljima u Danskoj, krug Vatrogasnog društva trebao bi postati bogatiji za dva  savremena vozila, tačnije za cisternu kapaciteta 8.000 litara, i jedno tehničko vozilo - istaknuo je Sadik Verunica.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Čileu dvodnevna žalost zbog 112 poginulih u najtežim požarima u historiji zemlje

U požarima u centralnom Čileu 112 poginulih

U požarima u Širokom i Posušju izgorjela veća površina raslinja, gorjelo i kod svadbenog salona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo