Bosna i Hercegovina     | 26.01.2018. 13:22 |

Inicijativa Nezavisnog bloka u parlamentu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Poslanici Nezavisnog bloka najavili su u saopćenju da će na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, zakazanoj za 31. januar, "tražiti da se raspravlja o slanju u Brisel nelegalnih podataka vlasti Republike Srpske o popisu stanovništva  od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića".

Također, inicirat će da poslanici koji su protiv ovakve odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića upute pismo predsjedniku Evropske komisije Jean-Claudeu Junckeru i komesaru za proširenje Johannesu Hahnu.

- U tom pismu ukazat će se na kršenje Ustava i zakona Bosne i Hercegovine, ukoliko Zvizdić kao sastavni dio odgovora na Upitnik Evropske komisije pošalje i nelegalne podatke entitetskog Zavoda za statistiku Republike Srspke - saopćio je danas Nezavisni blok.

Pozvali su u saopćenju predsjedavajućeg Zvizdića "da zaštiti državne interese, Ustav i zakone BiH te da u Brisel pošalje zakonite podatke o popisu stanovništva koje je provela Agencija za statistiku BiH 2013. godine".

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Crna Gora: Prvi rezultati popisa - minimalan rast broja stanovnika

U Crnoj Gori danas se završava popis stanovništva

Rezultati popisa: Crnogorci sele na more

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo