Sport     | 26.01.2018. 14:24 |

Općina Centar nastavlja finansijsku podršku Fudbalskom klubu Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Sarajevska Općina Centar nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

Tim povodom je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima danas posjetio Fudbalski klub Sarajevo gdje su ih ugostili generalna direktorica Sabrina Buljubašić i generalni sekretar Mirza Hadžić.

Povod posjete bio je potpisivanje zaključka kojim se iz budžeta Općine Centar izdvaja 8.000 KM Fudbalskom klubu Sarajevo za podršku u radu, saopćeno je Općine Centar. 

Načelnik Ajnadžić je kazao da ova lokalna zajednica već godinama finansijski pomaže rad FK Sarajevo, ali i mnogih drugih sportskih kolektiva, te da će ta praksa biti nastavljena i u budućnosti.

- Iskreno se nadam da će donirana sredstva biti od koristi za vaš klub, a u cilju postizanja što boljih rezultata. Ovo je prva tranša za ovu godinu, a podrška će sigurno biti nastavljena. Visoki prioritet Općine Centar je dovođenje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu u stanje da se na njemu mogu odigravati međunarodne utakmice i to je direktna pomoć Fudbalskom klubu Sarajevo i društvenoj zajednici. Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo će iz svojih budžeta izdvojiti po 500.000 KM za realizaciju projekta modernizacije stadiona. Objavljen je i međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona na Koševu - kazao je Ajnadžić. 

On je naveo da ova faza modernizacije stadiona Koševu podrazumijeva pojačanje rasvjete na reflektorima i sportskom semaforu, opremanje sobe za centralno upravljanje sistemom sigurnosti na stadionu, uređenje prostora za zagrijavanje rezervnih igrača, te proširenje prostora sa klupama za smještaj stručnih štabova i rezervnih igrača.

Direktorica Buljubašić je zahvalila načelniku Ajnadžiću na podršci i razumijevanju koje ova lokalna zajednica ima prema sportskim klubovima.

- I nama u klubu je od izuzetnog interesa da se stadion rekonstruiše, uz ispunjavanje visokih standarda FIFA-e i UEFA-e. Želimo da stadion na Koševu dobije moderni novi izgled i dajemo punu podršku Općini Centar u nastojanjima da se krene u realizaciju modernizacije stadiona - istakla je Buljubašić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom