Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 27.01.2018. 11:19 |

Macron zatražio uvođenje oštrijih sankcija protiv Venecuele

FENA Internet

PARIZ, 27. januara (FENA) – Francuski predsjednik Emmanuel Macron zatražio je oštrije sankcije protiv Venecuele, optužujući tu zemlju za kršenje demokratije i ljudskih prava.

- U toj zemlji već dugo ne vlada demokratija – kazao je Macron, nakon što je Vrhovni sud u Karakasu uveo ograničenja protiv glavne opozicione koalicije za sljedeće predsjedničke izbore koji će biti održani u aprilu, izvještava BBC.

Evropska unija je u ponedjeljak zamrznula imovinu i uvela zabranu putovanja za sedam visokopozicioniranih venecuelanskih zvaničnika.

Macron je rekao da nema nikakvih naznaka napredovanja vlade predsjednika Nicolasa Madura i pozvao je na zajedničke napore kako bi demokratija bila vraćena u Venecuelu.

Macron je to izjavio na pres-konferenciji nakon sastanka u Parizu sa svojim argentinskim kolegom, Mauriciom Macrijem.

Ova dvojica državnika su kritikovala odluku venecuelanskog Vrhovnog suda o zabrani sudjelovanja opozicije u obliku koalicije pod nazivom Okrugli sto demokratskog jedinstva ili MUD, na sljedećim predsjedničkim izborima.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Dvoje uhapšenih u Španiji u istrazi o pranju novca povezanog s vladom Venecuele

Kremlj - Priprema se Madurova posjeta Moskvi

Macron i Lula najavljuju plan ulaganja od milijardu eura za Amazon

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana